En uppfödning i Örebro, med en massa kärlek till båda raserna. Efter att jag köpte min första renrasiga Norsk Skogkatt, som även visade sig vara lite av en domarfavorit på utställning så bestämde jag mig för att föra de fina linjerna vidare. I skrivandets stund så är uppfödningen väldigt ny och vi fick vår första NFO kull 2013-01-21.

Mitt namn är Josephine Norman och jag flyttade till Stockholm 2008 pga att min levnadssituation var ohållbar där jag bodde innan, ca 20 mil bort. Efter ett par hemska år i ryggsäcken har jag mer skinn på näsan än nånsin och är sedan 2006 egen företagare. Bl a som kattfotograf. 2016 flyttade vi tillbaka hemåt och vi befinner oss nu i Örebro.

Jag har under ca 2 års tid (2011-2012) studerat allt omkring kattuppfödning (såklart inte på heltid, men under den lediga tid man har) och kände mig äntligen redo att ta steget att skaffa mina egna erfarenheter. Tanken väcktes omkring 2004-2005 då jag hade vänner som frågade, lite på skoj, om de fick lämna sina katter hos mig så jag fick fostra dom. De tyckte om hur jag formade mina katter till de underbara sällskapsdjuren de är idag. Där såddes ett frö, som sedan växt till sig och idag är jag så glad att det tog mig hit.

Målet med min uppfödning är att främja rasernas utveckling i såväl utseende och storlek som hälsa och temperament. Mitt huvudfokus är på just hälsa och temperament, det är viktigt för mig att du ska få leva tillsammans med din katt under många många hälsosamma år, där ni redan ifrån början ska ha ett tätt band pga kattens lugna temperament att träffa nya individer i livet.

Både Ragdoll och Norsk Skogkatt är mysiga, hängivna raser och det tycker jag att jag som uppfödare ska spegla.

 


 

Historien bakom mitt stamnamn

Fjärilflickans var mitt första förslag till stamnamn och det är tillägnat min katt Thea som blev påkörd av en bil medan hon lekte med fjärilar en dag. Jag gick in för att hämta en borste och när jag kom ut så låg hon på vägen, som att hon sov. Men så började det rinna blod ifrån henne och plötsligt rasade hela min värld samman. Jag kunde inte förstå att detta precis hänt. Sedan den dagen säger jag alltid hej till henne när en fjäril flyger förbi mig, och nu tar jag all denna kärlek som jag hade för henne och lägger det på uppfödningen.

Kattungarna som föds här blir döpta efter fjärilsnamn, inte det hela latinska namnet men en del av det. Så att det ska vara lätt att säga så den nya ägaren kan behålla det som namn om de önskar.

 

2012-2013 genomgicks Pawpeds G1 och G2 kurs som handlar om katten i allmänhet, hälsa, raser, genetik och uppfödning.
Mitt intresse ligger på genetiken och fördjupar mig i det även utanför dessa kurser.
I Januari 2014 startade jag en 1-årig utbildning på Oxford College som heter Diploma in feline studies där jag har lärt mig mer om kattens historia, levnadssätt, reproduktion, hälsa och mycket mer. Utbildningen avslutades i November 2014, diplom kan ses nedan.
2015 gick jag en kurs som heter The Feline Mind, där jag fick lära mig mer om hur katten tänker och beter sig i olika situationer.
Jag hjälper många kattägare med beteende problem hos sina katter och målet med mina studier är att en dag ta steget att hjälp till yrkesmässigt.

 

Hör av dig om du har några frågor eller funderingar!
info@josign.se